Ik ben Mark Van Lammeren, kapper van beroep met een grote passie voor het bezoeken en vooral fotograferen van verlaten en vervallen gebouwen en oorden. In de jaren dat ik dit nu doe heb ik ze in alle soorten, maten en hoedanigheden vastgelegd.

Van geëvacueerde straten, scholen en dorpjes in Chernobyl. Kerken en psychiatrische instellingen in Italië. Theaters en fabrieken uit voormalig DDR tijdperk in Duitsland. Compleet ingerichte huisjes uit overgrootmoeders tijd in België. Industrie in Luxemburg. Barokstijl kasteeltjes in Frankrijk tot een school in Tsjechië.

Een paar keer per maand trek ik er een lange dag op uit, de grens of zelfs grenzen over naar onze buurlanden. En om de zoveel tijd een lang weekend of een week om wat langer te kunnen en wat verder te komen. Vliegen of rijden het doet er niet toe zolang we maar op de plaats van bestemming komen.

Zoeken naar en rondstruinen op plekken die vaak al tientallen jaren verlaten zijn heeft ook een bepaalde 'therapeutische' werking. Er heerst op zulke plekken zo'n serene rust. Je zoekt met je maatje of maatjes waarmee je op pad bent ieder een punt waar je begint en je komt ergens elkaar wel weer tegen.

De landen die ik tot nu toe al heb bezocht : Spanje, Duitsland, Luxemburg, Italië, België, Oekraïne, Frankrijk, Amerika, Tsjechië en er is nog genoeg aan toe te voegen .....

Camera's :


Canon EOS 5D Mark IV

Canon EOS 5D Mark II


Lenzen :


Sigma EF 12-24mm F/1:4-5.6 EX DC II HSM

Canon EF 50mm F/1.8 STM


Powered by SmugMug Owner Log In