Eind van de zomer bezochten Henny en ik de beroemde 'Lost Lancias'. Achter een verlaten huis (wat zo vergaan was dat dat niet eens meer de moeite was om foto's van te maken) lag een stuk tuin en overblijfselen van wat ooit een garage geweest moet zijn. Niet alleen het huis was verlaten, de eigenaar was ook vergeten zijn verzameling Lancia's mee te nemen. Nu krijgt hij ze niet meer terug want mother nature heeft ze ingenomen.
Verscholen tussen een heleboel bomen op een prachtig groot stuk grond met zwembad, eigen stuk bos en weiland staat een oude villa. Van buiten lijkt het allemaal nog wel ok maar er staat alleen nog maar een schilletje van wat ooit een schitterende villa was, van binnen is de villa helemaal leeg gerausd. Er staat bijna geen enkele muur meer overeind en als je binnen staat sta je in de kelder onder 'straatniveau' en kijk je zo naar de nok van het dak. Geen idee wat iemand er mee van plan was maar die poging is lang geleden gestaakt. Alle gereedschap, keet, aggregaat en nog veel meer staat er allemaal weg te rotten.


Een al jaren geleden verlaten discotheek, die vanuit het 'niets' in vlammen opging. Gas en stroom waren al jaren afgesloten en toch vatte de boel vlam, en hoe? "Het dak ging er af!" De gevel was al een beschermd stuk erfgoed sinds 1738 en zover wij konden zien is die gespaard gebleven.


Een varkensfokkerij met immens grote stallen, pikdonker en onder de dikke grote spinnenwebben met bijpassende vaak witte spinnen. Waarschijnlijk geruimd in de varkenspest periode, er waren namelijk nergens de verplichte aanpassingen aangebracht die golden ten tijde van de varkenspest. Er staat ook een woning waar de jassen nog aan de kapstok hangen en de huiskamer nog volledig ingericht is. Een kinderkamer met speelgoed en schoolspullen kwamen we tegen, zelfs slingerden er nog trouwschoenen rond. Met de noorderzon vertrokken...Villa Steen, een grafstenen werkplaats, atelier en showroom. Met er boven 2 verdiepingen die dienst deden als woning. Aan de scheurkalender te zien is het sinds 1987 aan zijn lot over gelaten. Het pand stond tegen een soort dijk op, waarmee het atelier en kantoor op hoger, straatniveau lagen en de werkplaats en 'showroom' lagen daar onder.


Manoir 1906, een monument wat op het moment van ons bezoek werd gerestaureerd naar de oorspronkelijke staat. Via niet zo goed gesloten bouwhekken en een niet grondig genoeg afgedekte kelder ingang konden we binnenkomen.


Powered by SmugMug Owner Log In