We hoopten bij onze tweede en laatste slaapplek op een betere nachtrust. Aangekomen na een locaties chasen in Rixensart aan de andere kant van Belgiƫ richting Dinand bij de Franse grens. We werden erg gastvrij onthaald door onze hostess, een ex-stewardess die prima Engels sprak in tegenstelling tot eerdere ervaringen hier in de omgeving.

Een prachtig vrijstaande villa met grote tuin en boomgaard met vrije uitkijk op een groene beboste vallei. Het interieur van de woning leek op zich al op een urbex locatie, een mix van antiek, relikwieĆ«n, curiosa en rommelmarkt. Een net zo gezellig 'rommeltje' als onze hostess Titane en haar 2 chihuahua's. 

We werden begeleid naar onze kamer, met een veel prettiger bed dan de vorige nacht. Terwijl Henny alle 6 mijn tassen (en 2 van hemzelf) naar boven sleepte ging ik koken met Titane om mij heen dartelend. Even uit het zicht hoorde ik haar ineens schreeuwen vanuit de eetkamer dat er was ingebroken, 1 van de 2 dubbele openslaande deuren naar de veranda was opengebroken en weer dichtgetrokken achteraf.

Ze zag het toevallig omdat ze een vreemde splinter hout zag liggen op de grond binnen en ging op onderzoek uit waar die vandaan kwam. Aan de buitenkant waren ook duidelijk verse natte modderpoten op de witte deur te zien, die was duidelijk ingetrapt. Maar binnen konden we geen sporen vinden. Zij verdween naar de buurman om haar verhaal te doen en die heeft haar vast heel goed kunnen 'troosten' want we hebben haar niet meer terug gezien.

We hebben gegeten op de veranda met muziek van een feestje verderop in de vallei op de achtergrond, en dit moest nog wel een goede nachtrust worden. Na het eten naar bed, als voorzorgsmaatregel meteen maar 2 slaappillen genomen, pillen tegen mijn overmatige maagzuur aanmaak en oordoppen ingestopt want die muziek werd alleen maar harder.

Ik heb heerlijk geslapen tot de wekker en heb niks gehoord of ook maar ergens last van gehad, van Henny hoorde ik dat de muziek pas om 02:00 uitging.

Zachtjes douchen want Titane en een andere huisgenoot sliepen nog, zachtjes alle spullen naar beneden gebracht om daar MET BEIDE VOETEN MIDDEN IN DE KATTENSTRONT TE GAAN STAAN !!!

Voor ons was de tafel gedekt met allerlei jams en brood beleg (alleen was er nergens brood te bekennen), fruitsapjes en dergelijken maar ik had mijn eigen (gluten/lactose vrije) ontbijt al klaar gemaakt de avond ervoor.

Ready for take-off ....  • No Comments

Powered by SmugMug Owner Log In