Henny moest voor zijn gezondheid even rust houden en daarom ging ik een keer weg met Ellen, die vond het idee alleen al reuze spannend en dan wist ze nog niet eens wat haar te wachten stond. Ik kies dan wat locaties waar Henny al is geweest want de 'verse' doen we weer samen op een ander moment.

We vertrokken vroeg om in het redelijk donker nog bij de eerste locatie aan te komen, ook dit keer weer voor de buren die er pal tegenaan wonen. Bij de locatie aangekomen was het nog veel te donker, we parkeerden na er eerst even nonchalant langsgereden te zijn een stuk verderop om niet op te vallen. Nou val je toch wel redelijk op ver bij de nederlandse grens vandaan met een Nederlands nummerbord maar het was toch donker.

We stapten uit, hingen al onze 'gear' om en aten een boterhammetje voor we te voet verdergingen naar de eerste locatie. Het was iets meer dan een kilometer lopen waarvan we zeker de helft langs een veldje met wat ezels moesten en uit ervaring weet ik dat ezels altijd herrie maken uit angst, nieuwsgierigheid of gewoon omdat ze er zin in hebben. Wonderbaarlijk liepen ze wel met ons mee langs het hek en konden hun ogen niet van ons af houden maar gaven geen kik.

Aangekomen glipten we via de open achterdeur naar binnen en vertrokken zo stil en snel mogelijk naar zolder, uit het zicht en daar zouden we wachten tot het licht genoeg was om te beginnen. Dat heeft serieus nog wel even geduurd.

We werkten van boven op zolder naar de huiskamer beneden, tot we de laatste foto's aan het maken waren in de huiskamer en we een enorm kabaal hoorden buiten. We durfden beiden niet meteen te gaan kijken want het was zo'n herrie voor een paar seconden, de buren wonen er pal tegenaan en voor hetzelfde geld waren die ook meteen naar buiten gekomen.

Het klonk alsof alle 500 dakpannen van het dak naar beneden stortte. We hebben nog even afgemaakt wat we wilden en zijn toch maar naar buiten gegaan om te vertrekken. 

Op dat ogenblik lopen er net een paar hardlopers voor ons uit richting de auto en op het moment dat zij de ezels passeren gaan ze met zijn allen staan balken als gekken. Even later komen wij langs en weer doodse stilte.

  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In