Kasteel Urbanus

'Kasteel De Blondel De Beauregard' was onze tweede locatie, een 'oudje' onder de oudgedienden waarover je de ene keer hoorde dat hij te doen was want er was weer een deur of raam open en dan ineens was alles weer dichtgemetseld of getimmerd. Nooit de moeite genomen om te checken als we in de buurt waren tot afgelopen zomer de verhalen kwamen van verschillende kanten dat het in renovatie was, bummer. Eigen schuld. 

Tot vorige week een mede urbexer een kijkje was gaan nemen en binnen is geweest, en het ziet er alles behalve gerenoveerd uit. Er is allerlei gereedschap en vooral bende aanwezig in overvloed. Een plek om op een slechte dag zo'n drie keer je nek te breken. Dat was natuurlijk niet op haar foto's te zien maar dat hebben we met eigen ogen gezien vandaag want we zijn op aanwijzingen van haar een kijkje gaan nemen. 

We wisten bij wie we moesten aankloppen om permissie te vragen en so we did. We wisten dat we een zwaarlijvige man om toestemming moesten vragen, een stamgast in de plaatselijke pub. Waar we voor de deur even in de auto bleven zitten en even wat te eten pakten, binnen werd een dame erg ongeduldig denk ik (waarom weten we nog steeds niet) en kwam uiteindelijk naar ons toe naar buiten en vroeg iets wat voor ons klonk als 'komen jullie voor het fortuin' ?

Euhh fortuin, ja zeker mevrouw zet dat maar achterin de auto. Maar voor ik iets kon zeggen had Henny al gezegd 'nee, we komen toestemming vragen om foto's te nemen in het kasteel'. Daar werd ons mooi een fortuin door de neus geboord zeg ...

Ze mompelde iets en rende weer naar binnen het cafe in en wij begrepen dat ze iemand ging halen. Dat duurde een partij lang zeg, op een gegeven moment dachten we toch maar zelf het cafe in te gaan toen er net iemand uit kwam wankelen. De zwaarlijvige man in levende lijve, wij spraken hem aan en hij hield zich nogal slecht van de domme. Ik legde hem uit dat er vorige week twee vriendinnen zijn geweest om foto's te maken van het kasteel en nog steeds niks, ik omschreef de dames : twee erg knappe verschijningen, 1 met mooie roodbruine krullen en de ander met hoogblonde krullen kan niet missen. En toen viel hij uit zijn rol, ja ja dat wist hij nog wel he.

Voor 'ene kleine vergoeding' mochten we naar binnen, (ik besloot dat 10 euro per persoon groot genoeg was als kleine vergoeding voor deze dienst) doen en laten wat we wilden en zo lang als we wilden. Eenmaal binnen kwamen we al snel tot de ontdekking dat een hele kudde blinde paarden hier nog geen enkele schade zou kunnen aanrichten. Wat een dump maar wel een dump met een paar fraaie vervallen spots, plafond, balkin binnen en muurschilderingen in de entree. Overal lag bouwafval, bussen purschuim, gereedschap en puin.

We gingen op zoek naar een bezem en vonden er al snel 1, hij had tenslotte gezegd dat we onze gang konden gaan dus dat deed ik. Stagen (arrangeren) doen we natuurlijk niet maar dit puin ruimen was noodzaak. Als ik hier met mijn ultra wide angle lens aan de slag wilde moest er eerst een bezem doorheen. Niks van die rommel viel buiten beeld.

We zijn daar zo'n twee uren aan het rondstruinen geweest voor we vertrokken naar de volgende.

  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In