Early 'boarding' , roadtrip naar Deutschland - Nordrhein-Westfalen. Met partner in crime Sandy vroeg uit de veren op naar een kolenmijn met immens grote bovengrondse verwerking van de kolen. De bouw van deze mijn is al begonnen in 1845 en altijd in gebruik geweest tot tientallen jaren geleden.

Op de N11 begon het al te sneeuwen, en dat heeft het met vlagen de hele dag gedaan.

Industriële locatie Deze locatie was ons back-up plan, aangezien onze eerste keus volledig met de grond gelijk gemaakt was. 2,5 uur hebben we gereden (alles bij elkaar zijn we 14 uren zoet geweest). Er was lekker weer voorspeld en dat hebben we gekregen : 2 tot 4 graden met regen en sneeuw. We waren goed voorbereid. Ook de volledige uitrusting stond ingepakt klaar, helaas hebben we de helft thuis laten staan maar camera, lensen, eten en drinken hadden we gelukkig mee.

Op de locatie aangekomen hebben we eerst de omgeving verkend, na een doodlopende weg weer teruggelopen te hebben omdat er een muur van 3 meter hoog en minstens 1 km lang stond vonden we een wat minder hoog muurtje waar ik Sandy een 'kontje' heb gegeven om haar uitermate gracieus er overheen te 'helpen'. Een hoop modder, bramen struiken, puin en bosjes verder en we waren op plaats van bestemming.

Dit was een fabriek, in 1910 gebouwd en al voor tientallen jaren verlaten. In de fabriek vervaardigden ze voorwerpen uit poeder, door verhitting van het materiaal tot de deeltjes hechten aan elkaar. Dit proces werd sinteren genoemd. De hele fabriek is bedekt met de donkerbruine stof. Het eindproduct zijn kleine bolletjes, die worden toegevoegd aan het erts in de hoogovens. Alle grote machines zijn al verdwenen uit de fabriek.

Roestige trappen voeren je vele verdiepingen omhoog en geven een uitzicht over de fabriek. Helaas zijn alle restanten van wat ooit een fabriek was volledig getrashed door jeugd die er overduidelijk 'oorlogje' hebben gespeeld want overal liggen kleine gele kogeltjes uit luchtdruk pistolen.

Wij hebben aardig wat foto's kunnen maken maar willen zèker nog een keer terug. Dan mèt statief en belichting, want aardig wat mooie plekken waren helaas te donker.

Foto's volgen.

Untitled photo
  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In