Met Alice, Claire en een 'cameraploeg' naar Duitsland.

Voor een keer eens op een doordeweekse dag weg, dat komt niet vaak voor. Met Alice en (bullterrier) Claire een dagje net de grens over Duitsland in. We besloten te carpoolen en hadden afgesproken bij Waarder op de carpool plaats. Zo gezegd zo gedaan, lekker vroeg op op 1 van de koudste dagen deze 'winter'. Heerlijk, zolang het maar droog blijft.

Er gingen 2 jongemannen mee die voor een documentaire project van hun opleiding Beeld En Geluidstechniek mij wilden volgen tijdens het urbexen. Zij kwamen uit de richting van Breda dus was het logischer dat we op de plaats van bestemming afspraken. 

Met zijn drieen waren wij er wat eerder en net op het moment dat we afsloegen de laan in waar we onder het hek door moesten om de locatie binnen te komen, sloegen er 2 bedrijfsbusjes voor onze neus ook af naar waar wij heen moesten. We minderden vaart en zagen dat er 1 stopte precies voor het hek en de ander reed door en verdween in de verte. We hielden een hoop afstand, parkeerden de auto en gebruikte Claire (uitlaten) als dekmantel om dichterbij te komen. Dat gebied word veel gebruikt door baasjes om hun honden uit te laten dus wij vielen niet op. 

De bestuurder stapte uit, maakte het hek open en reed door naar het tweede hek dat hij ook openmaakte. Wij liepen onderhand op ons dooie gemakkie langs en konden alles rustig bekijken. We zagen het busje helemaal naar achteren rijden op het terrein, daar keerden ze en bleven staan. Door de bomen konden we de achter en voorlichten goed zien. En ik had daar met Henny als een gelopen dus ik wist hoe het hele bedrijfsterrein er uitzag. 

De anderen waren onderhand gearriveerd en we besloten een kilometer verderop in de auto's maar een half uurtje te wachten terug te komen en te kijken of ze weg waren. Binnen 10 minuten hadden we het wel gehad met wachten en ik stelde voor om dan eerst naar locatie #2 te rijden  en later in de ochtend deze weer even te checken. Eerder toen we het busje het eerste hek door zagen gaan zagen we wat er op het busje stond, het kwam mij bekend voor maar het kwartje viel nog niet, toen we het er later nog even over hadden wist ik het ineens weer. Het was de bus van de beheerder/makelaar van veel grote verlaten fabrieken en bedrijfsterreinen. Dat kon niet veel goeds betekenen want wie weet kwamen ze wel die ene ingang naar binnen dichtmaken of bleven ze de hele dag bezig op het terrein. 

Powered by SmugMug Owner Log In