De 3e van vandaag was ook meteen de klapperrrr, in meerdere opzichten. Het zal zo'n 10 jaar geleden zijn dat de radio en tv zender verlaten werd. Het lijkt net een filmset van The Walking Dead of iets soortgelijks want iedereen heeft zo goed als alles achtergelaten en is verdwenen.

We hadden geen idee hoe we binnen moesten komen en het zeek van de regen al toen we aan kwamen rijden. We moesten nog een aardig stuk lopen van de auto naar onze bestemming. Aangekomen aardig nat moesten we nog zoeken naar en ingang, het gebouw rondgelopen vonden we er 1. Niet een heel voor de hand liggende maar ik kon er door naar binnen en heb het van binnenuit voor elkaar gekregen om wat open te krijgen (zonder te slopen uiteraard, want het moet ook weer gewoon dicht kunnen) zodat Henny met onze spullen naar binnen kon.

Dit is zo'n locatie waar je de creeps van krijgt, niet omdat er ook maar iets engs aan is maar omdat het zo intact is achtergelaten. Computers, bureaus, handgereedschap, allerlei dure snoeren, groot gereedschap en machines en nog veel meer van waarde wat gewoon achtergelaten is alsof het besmet is met iets. Dat is best luguber om te zien.

Deze locatie was omringd door een viertal in grootte verschillende zendmasten die allemaal waren omgevallen en terecht zijn gekomen in omliggende weilanden. Ook dat was een vreemd gezicht, vooral van dichtbij want de grootste mast die pal naast het pand stond was (ooit) immens hoog en lag nu letterlijk in stukken in het omliggende weiland. Je zag dat het metaal van de mast echt in stukken was gebroken en de koppen van de bouten lagen op de grond er omheen. 

Het is een speculatie want meer weten we er niet over maar het zou wel eens kunnen zijn dat de bliksem daar is ingeslagen maar wat verklaard dan weer dat alle omliggende zendmasten ook zijn omgevallen. Wie weet komen we er ooit nog eens achter.

Op de terugweg van elke locatie proberen we als het mogelijk is ook een mooi shot te maken van het pand of object zelf van buiten, hier was dat mogelijk want we stonden toch in the middle of nowhere. We liepen de oprit af en om het hek heen ook het terrein af om een mooi zicht te hebben op het pand wanneer we een groot bord zien staan wat gericht staat op het hek waar langs naar binnen kwamen met de waarschuwing erop :

DAT HET NIET TOEGESTAAN IS HET PAND TE BETREDEN OM GEVAARLIJKE STRALING IN HET PAND.

Oopsie daisy

  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In