Labo G.

Aan een stille weg een dorp uit ligt pal op de hoek aan een kruising een verzameling gebouwen waar niet uit op valt te maken wat het geweest moest zijn toen het nog in bedrijf was.

Over de geschiedenis is niet veel te vinden, het was vroeger een pensionaat en sinds 1952 was het een agrarisch laboratorium met kantoren. Sinds 2004 ligt het er verlaten bij

In de verte zagen we een tractor aankomen en heel netjes zette Henny de auto in de berm om boer Harm er langs te laten (eigenlijk was dit een verkapte poging om van een afstandje het pand te kunnen bestuderen, dit lukte).

Een groot hek blokkeerde de ingang tot het terrein, Henny reed ons er langzaam vlak langs zodat ik kon zien of het hek open te krijgen was. Ik zag dat dat wel moest lukken dus we reden verder en parkeerden een stuk lopen verderop. Bij het hek aangekomen was met niet heel veel moeite het hek open te krijgen. Op het terrein aangekomen hadden we nog geen idee welk pand we moesten zijn, er was duidelijk 1 hoofdgebouw, een bijgebouw en een stal en schuur.

Na 'inspectie' kwamen we tot de conclusie dat we het hoofdgebouw zonder naar de 1e verdieping te klimmen niet konden binnenkomen dus kozen we voor het bijgebouw.

Bingo! Hier was het laboratorium gevestigd, wel aardig leeggehaald maar nog zeker de moeite waard om foto's te maken. Na niet heel veel tijd vertrokken naar de volgende locatie.

  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In