Velodrome.

Een Velodrome is een wielerbaan, soms overdekt maar deze niet. Aan zijn lot overgelaten met een tribune die plaats bied aan honderden toeschouwers. 

De piste werd ingehuldigd op 30 juni 2000. Het doel was wedstrijden en trainingen organiseren voor alle jeugdcategorie├źn. Een deel van de tribune van het voetbalstadium van Charleroi, gebruikt tijdens Euro 2000 (het Europees Kampioenschap voetbal) is heropgebouwd in deze piste.

Deze baan telt een lengte/ronde van 250m. Er is zeer weinig over te vinden en ook nergens wordt er gesproken over het niet meer (officieel) in gebruik zijn van deze baan maar dat hij niet meer niet in gebruik is zie je wel als je er staat.

Eenmaal aangekomen parkeerden we bij een winkelgebied en liepen een eindje naar de locatie. Daar aangekomen zagen we meteen al een stuk hek was los was geschroefd waardoor we zo het terrein op konden komen. Geen kip te zien. We pakten onze spullen uit en gingen aan de slag, nog niet eens helemaal opgestart komen er twee snotneuzen aanlopen met een voetbal. Niet heel vreemd gezien er vlak naast een veldje is, maar gingen die ettertjes nou doen die klommen op de tribune en gingen pontificaal in het midden van die immense tribune (en onze foto's) zitten. Wij hadden al besproken ze geen aandacht te geven en dan eerst de zaken te fotograferen waar ze buiten vielen.

Zo gezegd zo gedaan en na een minuut of 20 gaven ze het op en gingen maar weg en konden wij ons gang gaan zonder te hoeven Photoshoppen thuis. We waren net op tijd klaar voordat de zon echt helemaal doorkwam en eigenlijk alleen maar tot last zou zijn.

  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In