De Pastorie.

Vorig jaar hebben we hier al eens voor de poort gestaan maar door een onophoudelijk waaks blaffende hond van het dichts bijzijnde huis en de poortdeur die klemde op de stenen drempel en herrie maakt bij al een klein beetje beweging hebben we er maar voor gekozen om te vertrekken voordat ons dat gevraagd werd. In de poortdeur zat niet meer dan een cm beweging.

Nu waren we er niet ver vandaan dus gingen nog eens een kijkje nemen en wat was nou het geval, de poortdeur stond op een grotere kier dan vorig jaar en hij ging verder open dus wij naar binnen. In de tuin aangekomen troffen we 1 grote wildernis van bomen, bramenstruiken en brandnetels. Wij baanden ons er een weg door naar een open raam en klommen naar binnen. Een acht tal vertrekken waaronder een soort studeerkamer die nog aardig gemeubileerd was, relikwieen, bijbels, kruizen een typemachine en zelfs een stapel toga's. En heel veel spinnen. Ook een deel van de boekhouding en ander papierwerk was achtergebleven.

Toga's in zilver met wit, zwart met goud you name it en meneer Pastoor het had. Ook in een kamer op de eerste verdieping stond een verzameling van zo'n 20 schilderijen en .... nog een toga.

Een andere kamer weer een toga. Oh en had ik al gezegd dat er veel spinnen waren?!

Op zolder aangekomen was het oppassen voor de rotte vloer, stond er nog een heel oude linnenkast die van ellende binnen in elkaar stortte. 1 keer raden wat we daarin vonden : toga's en kruizen. 

Op een gegeven moment toen we op zolder waren dacht ik het piepende hek te horen buiten maar hechte er geen waarde aan. Toen we naar beneden gingen en even later de spullen inpakten hoorden we stemmen van het kerkhof komen dat achter de pastorie lag. Spullen ingepakt, door het raam geklommen en door de struiken aangekomen bij het hek ZAT ER EEN KETTINGSLOT OP !!! 

Wij maakten al bijna een ander plan op om buiten te komen, zou wat lastig worden, toen we weer die stemmen hoorden die zeiden 'wacht daar we komen eraan'. Door de pastorie heen kwamen 2 oudere mannen die het hele voorval duidelijk enger vonden dan wij het vonden. Het geijkte 'weet u wel dat u hier niet mag komen?' en 'we zijn genoodzaakt de politie te bellen' blah blah. 

Ik liet Henny maar even het woord doen want ik had misschien iets te overhaast bijdehand geantwoord. Uiteindelijk zijn we er met wat slijmen vanaf gekomen al hebben we wel een ellenlange 'lezing' aan moeten horen over de geschiedenis van de pastorie, de kerk, het dorp en de speeltuin. De jongste van de 2 heren gaf al snel aan dat we misschien emailadressen konden uitwisselen voor verdere info en vertrok uiteindelijk toch maar want het duurde ook hem te lang denk ik.

In de auto hebben we er nog even hard om moeten lachen want dit liep mooi goed af.

  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In