The Beast.

Een Bucket Wheel Excavator oftewel : The Beast. Een diep in Duitsland verlaten graafmachine formaat mammoet. Deze uitvoering valt onder de grootste graafmachines ter wereld ze zijn 220 meter lang, 96 meter hoog en 13.500 ton zwaar. En worden gebruikt om bruinkool op te graven (stroom uit bruinkool is subsidievrij), dit ligt tussen de 40 en 210 meter diep dus daar heb je wel een 'beest' voor nodig. Bruinkool wordt uitsluitend gebruikt voor stroomopwekking in nabijgelegen centrales.

Ergens in Duitsland is The Beast achtergebleven, geen idee waarom. We hadden de coordinaten ingevoerd in de navigatie en kwamen aan bij een verlaten parkeerplaats aan de rand van een bebost wandelgebied maar nergens in de omtrek dat ding te zien veel was er ook niet te zien met allemaal bomen voor je neus. We liepen maar een bepaalde kant op om maar ergens te beginnen. Fout dus, toen maar weer terug richting de auto en het gevraagd aan een jongen die daar zijn honden uitliet en die we al voor de tweede keer tegen waren gekomen. Onze dataverbinding deed het daar in de the middle of nowhere ook niet meer dus daar konden we ook niet van uitgaan.

Hij zei, heel makkelijk want het is maar een klein kwartiertje lopen. Hij wees de weg maar uiteindelijk leidde dat ook tot niks, we liepen in de brandende zon dus zijn maar teruggelopen naar de auto en een andere kant geprobeerd van het gebied. Dit keer was het raak, in de verte zagen we The Beast al boven de bomen uitsteken. Eenmaal aangekomen op plaats van bestemming viel het een beetje tegen dat er een heel stevig hoog hek omheen stond. We liepen langs het hele hek om te kijken of iemand er misschien een gat in had gemaakt of iets dergelijks. Je zag op verscheidene plekken dat het hek doorgeknipt is geweest maar weer goed is gerepareerd, helaas.

Toch vonden we nog een stuk waar het gaas was losgehaald en (nog) niet was gerepareerd. Eerst ging Henny erdoor en ging zijn gang met zijn camera, ik lette op de tassen en een hele zwerm XL reuze rode mieren die zich precies daar ophielden. Later toen ik aan de beurt was zag ik waar ze vandaan kwamen, er was een gigantische mierenhoop gebouwd van wel 50 cm hoog net binnen het hek. Klaar, het hek weer profesories gemaakt en vertrokken naar de volgende locatie op de lijst.

  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In