'Biosphere' Kinder Jugend Heim.

Op het eerste gezicht denk je aan een hotel maar het verhaal ging dat het een kostschool moest zijn geweest. Door een aantal ansichtkaarten die we daar vonden en een half uur Googlen (er is nog maar 1 stuk tekst te vinden waar in precies 1 zin deze locatie en functie wordt beschreven) ben ik erachter gekomen wat het in werkelijkheid is geweest, een 'erholungsort' (resort) voor de gezinnen van het personeel van een groot leerverwerkings bedrijf.

Het stuk wat ik via Google vond sprak over de oprichting en het voortbestaan van het bedrijf, rond 1996 ging het bedrijf failliet en van wat wij aantroffen in het hotel zal het ook zo rond die tijd verlaten zijn. Alles stond er nog maar is natuurlijk wel al jaren in het proces van verval. En laten wij daar nou net voor komen, geweldige spots hebben we daar aangetroffen : compleet groene kamers, door mos schimmels en zelfs hele bosjes paddestoelen groeiden er binnen. Een lange lege hal met de kamers waar alleen een verdwaalde poppenwagen stond. Het restaurant was nog helemaal aangekleed, de tafeltjes en stoelen stonden allemaal nog op hun oorspronkelijke plek op een iets verhoogd 'podium' waarbij het wat lager gelegen stuk zaal de dansvloer moet zijn geweest.

In het hoofdgebouw, waar de keuken, entree en eetzaal zijn gevestigd zat nog een verdieping waar waarschijnlijk de familie woonde die het resort draaiende hielden. Boven gekomen konden we alleen maar in 1 kamer komen, overduidelijk de slaapkamer van een tienermeisje te zien aan alle posters aan de muren en spulletjes en kleding nog in de kamer. Alsof ze gisteren vertrokken was, daar ga je je toch een voorstelling van maken maar verder dan dat kom je niet. Waarom verlaat een meisje (het hele gezin) halsoverkop hun bezittingen, kleding, spelletjes, cassettebandjes echt alles lag er nog.

Verder dan die ene kamer kwamen we niet want die hele verdieping stond op instorten doordat het dak al voor een groot deel naar beneden was gekomen.

We zochten weer naar de uitgang en maakten buiten nog een shot van de voorkant van het verblijf en vertrokken naar de volgende.

  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In