Ritter gut V. - Heren Jacht Club.

Dit is 1 van de 2 Ritterguts die we deze dagen in Duitsland bezoeken. Rittergut V. staat ergens in nomansland aan een doodlopende weg. Met precies er tegenover een net zo oud pand maar dan in veel slechtere staat en die was zelfs nog (of weer) bewoond. Er stond namelijk iemand hout te hakken recht voor de deur van waar we moesten zijn. We reden door tot richting het einde van het weggetje en uit het zicht van de houthakker, waar we parkeerden een boterham pakten en te voet terugliepen om te kijken waar en hoe we naar binnen konden.

In de buurt van de houthakker en de locatie aangekomen deden we net alsof het de normaalste zaak was om daar te lopen en zochten onderhand (zo onopvallend mogelijk) naar eventuele mogelijkheden om het pand binnen te komen. Aan de voorkant was niks te vinden zo op het eerste gezicht en lag toch te veel in het zicht van 'Bob De Bouwer' dus liepen we om het gebouw heen (uit het zicht) en probeerden daar alle deuren en ramen maar helaas zat alles potdicht.

Gemetseld of getimmerd, er was echt geen binnenkomen aan. Tot het laatst waar we keken en toch een mogelijkheid vonden om binnen te komen. Een geweldig mooi entree, niet waar wij door een raam klommen maar de echte officiele binnenkomst. Grote mooie trappen en een geschilderd plafond. Struinend door het pand hoorden we op de achtergrond nog het houthakken van de 'buurman'. Waarschijnlijk liet hij ons gewoon ons gang gaan wetende dat alles potdicht zat, toch niet helemaal dus. We hadden hier niet zoveel tijd nodig, het pand opzich was al mooi en alles wat los zat was er uitgehaald.

  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In