Frauenknast - Prison Break

Een oude vrouwengevangenis uit 1555, van te voren had ik hier nog niet veel van gezien maar wat ik wel wist was dat ik er ook heen wilde.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik ons niet heel veel kans gaf binnen te komen. Ik ben nooit zo pessimistisch maar denk er eens over na, er kwam in de tijd dat de gevangenis nog in werking was toch ook niemand zomaar uit ….. !?

We waren in het dorpje gearriveerd en al snel zagen we de gevangenis liggen, midden in het dorp met het dorpsplein en het gemeentehuis er recht tegenover. ‘Geweldig’ om ongezien naar binnen te willen glippen. We parkeerde bij de supermarkt want dat was gratis en we zijn tenslotte Hollandersch. We stonden zo met de auto dat we vrij zicht hadden op de gevangenis.

Het was nog vroeg in de ochtend maar we besloten toch even naar ‘collega’s’ in Nederland te ‘appen’ of zij iets wisten over de weg naar binnen. Gelukkig kregen we snel antwoord en werd het duidelijk dat het wel wat hand en spandiensten betrof. We besloten eerst even zo nonchalant mogelijk het terrein om de gevangenis heen te verkennen en onderhand een plan de campagne te maken.

Onder die wandeling zagen we een Duster aan komen scheuren met Belgisch kenteken en een jong stel erin, dat kon maar 1 ding betekenen en dat was dat er ‘kapers’ op de kust waren. Ze reden langs en we knikten vriendelijk naar elkaar, zij reden verder om waarschijnlijk ergens te parkeren. Wij waren uiteindelijk weer bij de auto aangekomen wetende waar we erin moesten, pakten we onze spullen en namen eten en drinken mee want wie weet moesten we een paar maandjes blijven. Met de spullen op ons rug gebonden hielden we nog even beraad voor we de weg over zouden steken en het avontuur begon.

Achter ons vandaan zagen we het Belgische stel (Kylina en Kevin red.) aankomen lopen en vroegen ons bij het passeren of we ook naar binnen gingen waarop wij antwoordde ‘Ja maar we wachten nog even’. Zij staken de weg over en verdwenen over het stuk afgebrokkelde muur de drooggelegde ‘slotgracht’ in. Wij besloten toch maar meteen hun voorbeeld te volgen, na dat muurtje volgde een vrij steile afdaling naar een paar meter onder straatniveau. De gracht oversteken en daar zou een laddertje staan om weer omhoog te klimmen en dan zou je meteen het raam moeten kunnen zien om naar binnen te komen.

Kevin en Kylina stonden net bij het eerste trappetje en eigenlijk zonder veel te zeggen hielpen we elkaar allemaal omhoog met onze tassen en statieven. Aangekomen bij het volgende level, het raam. Daaronder stond een niet nader te verklaren gammel stalen bouwwerk waarover we naar binnen moesten klimmen, het was net niet te kort om bij het raam te komen. Voor we het wisten stonden we alle 4 binnen en verdwenen we meteen uit het zicht van de openbare weg en hopend dat niemand ons had opgemerkt.

We maakten even kort kennis en gingen ieder ons weg verder de gevangenis in. Wat een indrukwekkende locatie was dat zeg. Ook Henny en ik gingen ons eigen weg en af en toe troffen we elkaar weer ergens en gaven aan wat de ander vooral niet moest missen aan bijzondere vertrekken en dergelijke.

Af en toe kwamen we Kylina en Kevin tegen en wisselden we ook tips uit. Gaandeweg hoorden we van hen dat ze ook voor een paar dagen in Duitsland waren net als wij.

Uren zijn we bezig geweest in de cellen, doucheruimte, eetzaal, administratieve vertrekken op de ‘dagbesteding’ en niet te vergeten de luchtplaats daar lagen zelfs nog een aantal antieke leren medicijnballen.

Wat een geweldige locatie .....

  • Mauro

    on March 3, 2020

    Hi, ik wil graag een videoclip schieten op deze locatie, maar helaas kan ik nergens het adres vinden. Zouden jullie mij daarmee kunnen helpen door deze misschien naar mij te mailen? Groetjes, Mauro

    mauroartist@gmail.com

Translate

  Powered by Google TranslateTranslate
Powered by SmugMug Owner Log In

Original text