Planning 2018,

Henny en ik willen beiden, al voordat we elkaar kenden naar Chernobyl. We gaan met zijn vieren, een vriend en een vriendin gaan ook mee.

We hebben er al van alles over gehoord van onverantwoordelijk tot aan 'ik zou ook wel willen'. Nu komt het er dus echt van al duurt het nog even. Ik heb iemand gevonden die ons kan rondtouren op de plek des onheils. Hij wil een prijs p/p en daar is alles behalve de vlucht bij inbegrepen. Ophalen van Kiev Airport, onze overnachtingen, maaltijden, en 3 dagen vervoer naar en van Pripyat en natuurlijk de vergunningen en tour zelf.

We hebben geen zin in meegaan met een hele georganiseerde bustour waar iedereen in je foto loopt en je alleen maar op de paden mag blijven.

Wij gaan liever 'van het padje af'. Als we ons tijdens onze eigen tripjes aan de regels en wetgeving hadden gehouden hadden we nu geen foto gehad.

Alleen een vlucht moeten we zelf nog regelen en dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Een vlucht naar bijvoorbeeld Barcelona kan je gunstig boeken voor een paar tientjes maar naar Kiev betaal je jackpot. Onder de 300 euro p/p vindt je bijna niks en de vluchten die gaan zijn bijna allemaal met 3 of meer stops. Het is een afstand van nog geen 2,5 uur vliegen maar met een paar stops doe je er zo 25 uur over. Een trein is ook niet zo makkelijk als het klinkt die kant op. 

Ik puzzel dus nog wel even verder, en voor nu houden we het op begin mei 2018.

  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In