Het was zo'n 1,5 uur rijden naar Maison L'oiseau Blue een al jaren geleden verlaten huis, eerder een kleine villa. Tijdens het plannen kreeg ik al van verschillende kanten te horen dat het aardig getrashed was in al die jaren en er had al 2 keer brand gewoed.

Toch wilden we met eigen ogen zien of het nog wel de moeite was want via anderen was er niemand te vinden die er recentelijk is geweest. We parkeerden bij een bouwmarkt een stuk lopen verderop en liepen naar het huis, natuurlijk lag dit huis ontzettend in het zicht van de openbare weg en aan een drukke kruising. Nu waren wij er zo vroeg en in het donker dat dat allemaal niet veel uitmaakte.

Er stonden bouwhekken voor de oprit met bordjes, printjes, stickers en linten met verboden terrein erop. We hebben ze maar genegeerd, zijn over het tuinhekje gestapt een meter verderop en verdwenen in het donker achter het huis en uit het zicht. Vonden al snel een ingang, de achterdeur. 

We waren zo vroeg dat het nog donker was, de schemer was nog niet eens begonnen. We hebben binnen maar een paar sterke verhalen uitgewisseld zoals echt mannen dat doen. Voorzichtig met een de flashlight van onze smartphones verkenden we het huis en planden alvast wat we wilden doen als het eenmaal licht werd.

Ik ging boven even onderzoeken maar kwam op de overloop bovenaan de trap tot de ontdekking daar de brand had gewoed en het heel verstandig was in het donker verder te gaan daar. 

Fast forward naar de zonsopgang, we hadden voor beneden 2 mooie shots die we wilden hebben. Moreno en Tim waren toch nog nieuwsgierig naar wat er boven verder was en kwamen tot de ontdekking dat een slaapkamer en de badkamer ondanks de brand mooie details hadden voor een paar shots. Zo zie je maar, nieuwsgierigheid beloond (soms). 

Uiteindelijk alles gedaan wat we wilden en nog een buitenshot van huis en we vertrokken naar de 2e locatie : Villa Domein.

  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In