Deze had ik al een lange tijd op mijn bucketlist staan maar om mij heen was iedereen al geweest. Nu was mijn kans. Wat een ervaring was dit zeg. Het leek een combinatie van de filmset van Mad Max en The Walking Dead, wat een gribus bende zeg. Alsof er 3 wereldoorlogen hadden plaatsgevonden en ze er alleen alle doden uitgesleept hebben.

We wisten door de coordinaten precies waar we moesten zijn, anders had je het niet gevonden. Dit nomaden walhalla hield zich verscholen in the middle of nowhere, uit het zicht van een klein boerenweggetje en weggestopt onder naaldbomen. Je hoefde alleen maar de hangende takken van de bomen langs de greppel op te tillen en je keek zo een oprit van 50 meter in met aan beide kanten in kaarsrechte lijnen naaldbomen die helemaal kaal waren de eerste 3 meter.

Eenmaal op de oprit werden we begroet door een lampenradio uit grootmoeders tijd en een stok oude fiets ernaast. Alsof 75 jaar geleden iemand met zijn radio op de fiets op weg naar huis even was gaan piesen in het bos maar nooit meer is teruggezien.

Aan het eind van de oprit werden we allervriendelijkst begroet door een deel van een golfplaten dak dat tegen een boom stond met de tekst 'Are You Ready For Death?' ....

Als de toon nog niet was gezet dan was dat nu wel het geval.

Ooit zo'n 30 jaar geleden moet dat geweest zijn, heeft iemand dit nomadenbestaan verlaten. En een grote kans dat dat niet lopend is geweest. Een grote houten barak wat als huis moet hebben gediend aan de 'inrichting' ervan. Een stukje verderop staan 4 caravans uit het jaar kruik tegen elkaar met wat zeil er omheen wat waarschijnlijk als een 'woning' dienst deed in die tijd.

Een legervoertuig waar niet meer uit op te maken is wat het ooit was, en grote Amerikaanse bus waar onder vandaan een heleboel tientallen-meters hoge coniferen groeien en naar de hemel reiken. Waar sowieso al aan te zien is dat dat die hele bende er al tientallen jaren zo bijstaat. 

  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In