Voor de verandering eens een locatie midden in een stad. Een verlaten pand waar onderin 2 winkels hebben gezeten waarvan 1 duidelijk een computer repair shop is geweest. Via een oprit langs het pand kwamen we aan de achterzijde waar het verhaal een heel andere wending nam, wat een puinhoop.

Iemand is hier bezig geweest met een verbouwing maar heeft in plaats van het op te knappen er een ruine van gemaakt. Hoogstwaarschijnlijk iemand in zijn eentje die absoluut geen verstand van zaken had. Gaten in muren geslagen, de halve pui verwijderd en gestut en ook begonnen met een uitbouw te metselen wat ook maar half af was en dan was dit alleen nog maar alles wat vanaf de buitenkant te zien was.

Het leek wel op de  plannen in mijn hoofd voordat ik ooit aan ADHD medicatie begon.

Natuurlijk wilden we naar binnen en vonden een gaat in een muur waardoor we naar binnen konden kruipen. Voor een ander mangroot gat had Bob De Bouwer een Perzisch tapijt getimmerd. Eenmaal binnen brak je je nek over gereedschap, puin, gipsplaten, gipsblokken, nog meer gereedschap en rommel. Ook lag iemand zijn kluskleding er nog, hij was er zo uitgestapt op de manier die  vroeger van je moeder niet mocht : uit je schoenen stappen, sokken erop, broek laten zakken en je shirt on top. 

We vertrokken naar boven, kwamen nog langs een halve badkamer en keuken, waar het per verdieping en het waren er 4 steeds minder puin werd. Ook werd het steeds leger, op een paar meubels na.

Nooit eerder heb ik het gehad ergens maar bij het binnengaan van dit pand had ik een enorm onheilspellend gevoel over me. Ik liep voorop zonder te aarzelen door naar boven en we verkenden elke verdieping maar na elke trap, elke deur en elke verdieping verwachtte ik dat er iemand voor me zou staan of uit de kast zou springen ofzo.Het is de ideale locatie voor een horror movie.

Hoe meer we de topverdieping naderden begon het pand er steeds meer uit te zien als het huis van ...... The Flintstones. Degene die hier heeft verbouwd wist duidelijk waar hij mee bezig was. Al zag je wel dat dit ergens in de jaren 70 al gedaan moest zijn, de style en materialen zijn niet echt hedendaags. Alles maar dan ook echt alles was op maat gemaakt, van hout, gips, stuc, kippengaas en polyesther. Wit en licht grenen hout. Keukenkastjes, de spiegel, kaptafel en de kledingkast, alles was aan de muur gestuct en aan elkaar in een golvende witte gipsen eenheid.

Knettergek zou ik er worden. Er is bijna geen hoekje of punt van iets te vinden.

In de woonkamer, helemaal bovenin is nog een tweede verdieping gemaakt met een vloer van grenen latjes en stucwerk. Het geheel deed mij erg denken aan een Ikea afdruiprekje. Toen we eenmaal het hele pand afgestruind hadden voelde ik me ook wat meer relaxt.

Een heel bijzondere ervaring.

  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In